Menu

Spider-Man Across the Spider-Verse Live in Concert 

Stockholm

Filadelfia Convention Center
söndag, 17 november 2024 kl:19:30

Nästa kapitel i den Oscars-belönade Spider-Verse-sagan, vars soundtrack har blivit ett prisbelönt fenomen, väcks nu till liv på konsert i en fusion av orkestermusik, DJs och elektronisk musik!
Den första turnen utannonserats för den Oscar®-belönade Spider-Verse-sagan: Spider-Man™: Across the Spider-Verse, efter att det första kapitlet - Spider-Man™: Into the Spider-Verse Live In Concert sålde slut förra året runt om i världen.
Filmerna har blivit en sensation, inte minst för sina otroliga och banbrytande soundtracks som har hyllats för sin unika blandning av orkestermusik, elektronisk musik och scratch-DJ:ing.
Världspremiären av Spider-Man™: Across the Spider-Verse Live In Concert äger rum den 30 juni i Royal Festival Hall och filmen visas på en enorm HD-skärm tillsammans med en rad musiker och instrumentalister som framför filmens filmmusik och soundtrack. Detta inkluderar en hel orkester, en scratch-DJ på skivspelare, slagverk och elektroniska instrument.
Sci-Fi Bulletin om förra årets Spider-Man™: Into the Spider-Verse Live In Concert-turne:
"Det här är inte bara en upprepning av en briljant film. Det är en upplevelse som är utformad för att inspirera dig. Åtminstone för mig var det en triumferande framgång. 10/10."
Liverpool Echo:
"... publiken var hänförd, klappade och hojtade och var så tacksamma för vad de hade sett, trots den unga åldern hos många i publiken."
Filmmusiken skapades av den Emmy-vinnande, Academy Award®- och Golden Globe®-nominerade kompositören Daniel Pemberton, känd för sitt arbete med filmer som Ferrari, Mannen från U.N.C.L.E., Oceans 8, Enola Holmes, The Bad Guys och Steve Jobs. Albumet för Spider-Man™: Into the Spider-Verse har nu streamats 200 miljoner gånger över hela världen, med över 11 miljoner streams i Storbritannien och 75 miljoner i USA.
Pemberton hämtade inspiration till båda Spider-Verse-filmmusiken från sin uppväxt i Londons ravescen på 90-talet, där han regelbundet gick på ambient- och technokvällar. Daniel hämtade också inspiration från scratch-DJ:s på The Blue Note Club i östra London, där han för första gången såg scratching-vinyler användas i konstnärlig form.
Detta, tillsammans med tunga trummor och punkgitarrer, ger soundtracket dess unika sound, där genrer smälter samman för att skapa något djärvt och enastående som kommer att väckas till liv på ett spännande sätt i dessa livekonserter.
Miguel OHara, även känd som Spider-Man 2099 i Across the Spider-Verse, blev en viral TikTok-sensation som ljudet bakom trenden "Canon Event". Ljudet nådde #1 på TikToks Viral Chart bara två veckor efter lanseringen och kom in på TikToks US Hot 50 Chart en vecka senare. Videor med ljudet på TikTok har hittills visats över 9 miljarder gånger - ett genomsnitt på 33 miljoner visningar per dag. Låten har streamats nästan 50 miljoner gånger över hela världen.


Doors 18:30
Showstart 19:30
Längd: 2,20 + paus

Datum / Tid

söndag, 17 november 2024 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Filadelfia Convention Center

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad